Trattoria Boretti

mozaïek tegels met eigen patroon entree Trattoria Boretti Download brochure Mozawall

Trattoria Boretti kiest mozaïek als eyecatcher!

Fresh Pasta & Coffee. Real. Good. Zo word je verwelkomt bij Trattoria Boretti, een nieuw urban Italiaans restaurant in het Belgische Mechelen. Een moderne plek die passie voor Italiaans eten uitademt, een plek met een unieke mozaïek entree die je introduceert in de wereld van Boretti. Een wereld die onlosmakelijk verbonden is met Italiaans eten, kwaliteit en echtheid!

Hoe opvallen en anders zijn

“De sfeer van de nieuwe trattoria moest passen bij het ‘Boretti gevoel’; Italiaans, betaalbare kwaliteit, het oude Italië op een moderne manier, goed eten in een mooie omgeving en vooral smaakvol. Het design moest uniek en herkenbaar zijn met een wauw-effect bij binnenkomst”, vertelt Yvonne Segers (design & styling Trattoria Boretti).

“We nodigden een aantal interieur designbureaus uit, waarbij de schets van Storm Concepts het beste aansloot bij de look & feel waar we naar op zoek waren. De Boretti identiteit kwam hierin het beste tot zijn recht.”

Karakter geven aan interieur met mozaïek

Barry van der Hoeven (interieur designer Storm Concepts) vertelt hoe het ontwerp tot stand is gekomen: “In ons design is het Italiaanse karakter terug te zien, maar niet te authentiek, juist elegant. We hebben gezocht naar componenten die passen bij onze ‘classic meets modern’ visie. In het interieurdesign is bijvoorbeeld gekozen voor een abstracte vorm van lambrisering en een houten vloer van bamboe. Maar ook voor ronde vormen die het interieur knus en uniek maken. De inzet van mozaïek in de entree is uiteindelijk de echte eyecatcher geworden!”

Trattoria Boretti heeft echt karakter gekregen door de inzet van mozaïek; een herkenbare eyecatcher in de entree. Dit kenmerkende element maakt uniek en is hetgeen waarover gepraat wordt nog lang na het bezoek aan de Trattoria. Dit element is het visitekaartje van de zaak en zal in de toekomst in alle vestigingen van Trattoria Boretti te zien zijn.

Uitdagende rondingen

“In het schetsontwerp heb ik een afbeelding verwerkt in mozaïek bij de entree,” vertelt Barry. “Daarbij is deze mozaïek geplaatst in een ronding. Ik verwachtte dat dat voor de nodige uitdagingen zou zorgen. En zo startte ik de zoektocht naar een oplossing om het idee om te zetten in werkelijkheid.”

“Al snel had ik Mozawall gevonden en ik zocht contact met Eric Eijkens (imagineer bij Mozawall BV) om de technische mogelijkheden te bespreken. Tijdens ons gesprek werd duidelijk dat het zeker wel mogelijk zou zijn om Mozawall in de ronding te verwerken én te voorzien van de gewenste afbeelding. Na een bezoek aan de showroom wisten we het; Mozawall zou de blikvanger van Trattoria Boretti worden.“

Identieke sfeer echt Italiaans mozaïek

Bijzonder aan Mozawall is dat de sfeer identiek is aan echt Italiaans mozaïek. Groot voordeel daarbij is dat ook de afbeelding uit het ontwerp verwerkt kon worden. De afbeelding is omgezet in pixels waarbij elk tegeltje 1 kleur is (net als echt Italiaans glasmozaïek). Ook is er nagedacht over de modulariteit. Er is een repeterend patroon bedacht zodat deze mozaïek blijvend kan worden herhaald in hetzelfde grid.

Trattoria Boretti – een prachtige entourage

Qua look & feel is de eerste Trattoria Boretti in Mechelen echt een prachtige entourage geworden waarbij Mozawall een tof element is. Het is een herkenningspunt in de totale beleving. Het is dat component dat staat voor het concept van Trattoria Boretti.

Samenwerking met Mozawall super fijn

Eric Eijkens van Mozawall denkt mee over de technische aspecten, het verwerken van Mozawall in de ronding en het opzetten van het patroon waardoor het schaalbaar wordt. Altijd met het gewenste eindresultaat voor ogen. Zowel Yvonne als Barry omschrijven de samenwerking met Mozawall als super fijn.

Bij Boretti zijn ze ook super blij met het eindresultaat:

“Het is echt prachtig, het is echt het visitekaartje van Trattoria Boretti geworden!”

mozaïek tegels met eigen patroon entree Trattoria Boretti Download brochure Mozawall
mozaïek

Het ontstaan van Trattoria Boretti

“Hoe kunnen we het merk Boretti nog bekender maken? Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen te zien zijn bij leveranciers van keukenapparatuur of dealers van BBQ’s? Zo ontstond zo’n 5 jaar geleden het idee een franchise op te zetten met de naam: Trattoria Boretti”, vertelt Yvonne Segers (design & styling Trattoria Boretti) over het ontstaan van Trattoria Boretti.

Na een uitgebreide voorbereiding is op 30 maart 2023 de eerste vestiging in Mechelen geopend. Het uiteindelijke doel? Op een unieke en herkenbare manier zichtbaar zijn in het straatbeeld en daarmee nog bekender worden. Waarbij de sfeer van de Trattoria perfect moet aansluiten bij het ‘Boretti-gevoel’.”

Er zullen er in de toekomst nog vele vestigingen volgen. In de komende 10 jaar staan er zo’n 27 Trattoria Boretti vestigingen in België in de planning. De eerstvolgende te openen vestiging is te vinden in Antwerpen, deze wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2024 geopend.

 

Project details

Ontwerp: Storm Concepts
Opdrachtgever: Trattoria Boretti
Fotografie: EYE-FLASH
Realisatie Mozaïek: Mozawall b.v., Waalwijk