Fietstunnel Tricht

mozaiek fietstunnel Tricht

Trichtse natuur in mozaïek op wanden fietstunnel

De voetgangers- en fietstunnel in de Nieuwsteeg; de laatste klus van de werkzaamheden aan het spoor in het Gelderse Tricht, is afgewerkt met Mozawall mozaïektegels.

Voor de fietstunnel zijn de panelen verlijmd met extra sterke epoxylijm, het voegwerk is uitgevoerd met een epoxy mortel. De mozaïekwand is hierdoor zo hufterproof mogelijk gemaakt. Ook is er een extra laag coating aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat graffiti kan worden verwijderd wat de duurzaamheid van de mozaïek wand ten goede komt. Voor dit project werden 225 panelen (zo’n 129.600 mozaïektegeltjes) geleverd. In totaal zijn er 4 afbeeldingen verwerkt, verdeeld over 7 vlakken.

Mozaïek op wanden fietstunnel

Voor de aankleding van de wand in de fietstunnel is gekozen voor de verwerking van een viertal foto’s van de natuur in Tricht. Herkenbaar voor de mensen die er wonen en tegelijkertijd een kennismaking met het mooie dorp voor de mensen die er niet bekend zijn. Het geeft de tunnel ook een vriendelijke uitstraling. Het is een ontdekkingsreis door de natuur van Tricht geworden. De gemeente en overige opdrachtgevers zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat.

Mozaïek project van formaat

Voor dit project werd 17,55m breed x 2,25m hoog Mozawall geleverd, bestaande uit 225 panelen (dat zijn zo’n 129.600 mozaïektegeltjes)! In totaal zijn er 4 afbeeldingen verwerkt, verdeeld over 7 vlakken.

mozaiek fietstunnel Tricht
natuur tricht

Over Van Geffen tegels & natuursteen

Van Geffen is goed in het uitvoeren van specialistisch werk. Dit betekent dat het bedrijf zich enerzijds bezighoudt met grote zwembadprojecten zoals gemeentezwembaden, sportbaden en zwembaden op bijvoorbeeld vakantieparken.

Anderzijds leveren en installeren ze wereldwijd keramische industrievloeren. Deze hexagon tegels zijn in Nederland bijvoorbeeld terug te vinden bij brouwerijen, melkproducenten en bakkerijen.

Ook voor het wat moeilijkere werk zoals de fietstunnel in Tricht weet men Van Geffen te vinden. Dit heeft te maken met de ervaring in specialistisch werk en complexe regelgeving (op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid).

Project details

Ontwerp: aannemerscombinatie Lingense Alliantie
Opdrachtgever: Van Geffen tegels & natuursteen
Architect/opdrachtgever: Pro Rail
Hoofdaannemer: aannemerscombinatie Lingense Alliantie
Realisatie Mozaïek: Van Geffen tegels & natuursteen