Zwemcentrum Rotterdam

Contact Mozawall

Zwemcentrum Rotterdam voorzien van 967.375 mozaïek steentjes

Hoofdentree en trappenhuis van zwembad voorzien van 160m² mozaiek wandtegels met print, met een uniek eindresultaat.

In Rotterdam-Zuid verrijst een nieuw bruisend stadscentrum: Hart van Zuid. Het eerste gerealiseerde project in deze gebiedsontwikkeling is Zwemcentrum Rotterdam met een 50-meter wedstrijd zwembad en een 25-meter doelgroepen zwembad. Een plek voor topsport én de Rotterdammers uit Zuid. In het nieuwe internationale wedstrijd zwembad zijn de muren in de hoofdentree en het trappenhuis voorzien van sfeervolle Mozawall mozaiek wandpanelen met print. Het unieke ontwerp van de Mozawall mozaiek wanddecoratie komt van ontwerp bureau SILO. Het bouwproject is verzorgd door Ballast Nedam en maakt onderdeel uit van het omvangrijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam.

Uitdaging

Het design van de 160m2 mozaïek wand komt van SILO uit Den Haag. Het bureau kreeg de opdracht een ontwerp te realiseren waarmee bezoekers een prettig en veilig gevoel krijgen bij binnenkomst in het Zwembad. De entree van het centrum is een onbemande hal met een trap en lift. Pas op de eerste verdieping bevinden zich horeca, kaartverkoop en toegang tot het zwembad. De uitdaging voor SILO was ervoor te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen, maar ook dat de entreehal een veilige ruimte is. Daarbij moest het ontwerp en de uitvoering ook aan specifieke kwaliteitseisen voldoen.

De surrealistische interventie van SILO

“We kozen ervoor het zwembad en haar bezoekers met elkaar te verbinden door middel van een eigenzinnig welkom. Voor de wanden van de entreehal creëerden we een doorlopend beeld waarin handgetekende illustratie en een 3D-gemanipuleerde grafiek gecombineerd wordt. De meeste beeldelementen verwacht je wel in een zwembad: sport en spel, grafische belijning, felgekleurde vlot terlijnen, wandtegels, waterstroming en reflectie. In dit samenspel duiken ook drie walvissen op: groot maar goedaardig. Een surrealistische interventie die tegelijkertijd verwelkomend en zeer toepasselijk is,” aldus Rene Toneman, Creative Director van SILO. 

Lees de volledige achterliggende gedachte rond het project verder op SILO.nl.

Contact Mozawall
mozawall-zwembad-rotterdam6

De voordelen van Mozawall wandmozaïek

Het designbureau SILO koos voor Mozawall om zijn ongekende mogelijkheden qua design in mozaiek wandpanelen. Mozawall leent zich perfect voor sportaccommodaties zoals zwembad, doucheruimte en kleedkamer door de duurzaamheid van het wanddecoratie product. Het is hufterproof en heeft een zeer goede brandvertragende eigenschap wat essentieel is in een trappenhuis. Deze eigenschappen in combinatie met de mogelijkheid ieder eigen ontwerp te kunnen vertalen naar mozaïek waren doorslaggevend om Mozawall toe te passen in dit unieke, bijzondere muurdecoratie project.

Project details

Ontwerp: SILO, Den Haag
Opdrachtgever: Hart van Zuid, Rotterdam
Architect/opdrachtgever: Kraaijvanger Architects, Rotterdam
Hoofdaannemer: Ballast Nedam
Realisatie Mozaïek: Mozawall b.v., Waalwijk